Ambassade en Consulaten van België in Brazilië

België in Brazilië

Klik op de staat waarin u woont om doorverwezen te worden naar de bevoegde Ambassade of Consulaat-Generaal:

Carte

AcreAlagoasAmapáAmazonasBahiaCéaráDFEspirito SantoGoiásMaranhãoMato GrossoMato Grosso do SulMinas GeraisParáParaíbaParanáPernambuccoPiauíRio de JaneiroRio Grande do NorteRio Grande do SulRondôniaRoraimaSanta CatarinaSão PauloSergipeTocantins

COVID-19

Sinds 23 mei 2023, zijn alle COVID-19-maatregelen (test, quarantaine, formulier, vaccinatie-, herstel- of testcertificaat) voor reizen naar België opgeheven.

U kunt de nieuwe maatregelen hier raadplegen: https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

Aangezien er geen rechtstreekse vlucht is tussen Brazilië en België, raden wij u ook aan contact op te nemen met het consulaat van het transitland om na te gaan of dit land de doorreis al dan niet toelaat en of het hierbij bijkomende voorwaarden oplegt.

Registratie in België van vaccinatie en afgifte van het Europese Covid-19-certificaat

Belgen en inwoners van België en hun echtgenoten, partners en kinderen die onder hetzelfde dak wonen, die met een door het Europese Geneesmiddelenagentschap of door de Wereldgezondheidsorganisatie toegelaten vaccin Covid-19 gevaccineerd zijn, kunnen de registratie van de vaccinatie in de Belgische databank (Vaccinnet) aanvragen door een arts in België te contacteren met een bewijs van het gebruikte vaccin, de dosis (eerste, tweede of enige) en de datum van toediening. De registratie in België van een volledige vaccinatie sinds tenminste 14 dagen (1 dosis van het Janssen-vacin of 2 dosissen van een van de andere erkende vaccins) maakt de afgifte door België van het Europese Covid-19-certificaat mogelijk.

Nieuws

17 jul

Vandaag 17 juli, de verjaardag van de goedkeuring van het Statuut van Rome inzake het Internationaal Strafhof, zal helaas een bijkomende dag van lijden zijn voor slachtoffers die, over de hele wereld, lijden onder de gevolgen van een aanhoudend gewapend conflict in hun regio.

11 jul

De VN-Mensenrechtenraad in Genève heeft vandaag een nieuwe resolutie van België aangenomen over de bestrijding van technologie gefaciliteerd gendergerelateerd geweld.

11 jul

België is uitermate verontrust door de conclusies van het eindrapport van de Expertengroep van de Verenigde Naties inzake de Democratische Republiek Congo (DRC).

08 jul

Met 0,7% haalt België in juni 2024 haar beste resultaat voor het omzettingstekort in de voorbije tien jaar. Ze landt hiermee onder de EU-maximumnorm van 1%. In het kader van het Belgische Voorzitterschap van de Raad van de EU werden aanzienlijke inspanningen geleverd om Europese richtlijnen correct, tijdig en volledig om te zetten in Belgische wetgeving. Deze inhaalbeweging heeft duidelijk haar vruchten afgeworpen.

04 jul

Een gesprek met Ariadne Petridis, Permanente Vertegenwoordigster van België bij de NAVO.